Особливості проведення електронних земельних аукціонів у Львові

Реалізація земельних ділянок на українських просторах починаючи з 2021 року відбувається через систему Prozorro.Sale та їх ліцензовані ресурси, такі як Українська Універсальна Біржа. Головна особливість процедури онлайн торгів по земельним ділянкам заключається в тому, що вони тепер чесні та неупереджені по відношенню до всіх учасників. У Львові вони проходять за спрощеною схемою, яка діє по всій Україні. Це означає, що вам не потрібно витрачати час на документальна тяганина, адже все офіційне оформлення відбувається в режимі онлайн. 

На біржі реєструється велика кількість учасників, які хочуть придбати або продати свої земельні ділянки. Також тут можна придбати комунальні та державні сільськогосподарські угіддя. Вибір достатньо широкий та різноманітний як за ціновим діапазоном, так і за площею. На майданчику ТОВ УУБ на вас чекають тисячі пропозицій щодо взаємовигідної співпраці, серед яких ви точно знайдете для себе цікаві варіанти. Оскільки запровадження електронних земельних торгів відбулося ще зовсім недавно, у суспільстві до сих під відбуваються дебати на цю тему. Оскільки люди розучилися довіряти державі, вони з настороженням відносяться до всіх нововведень. Але варто зазначити, що система Прозорро.Продажі вже встигла зарекомендувати себе із найкращої сторони. Вона функціонує за встановленими правилами та діючим законодавством України і забезпечує реалізацію прав кожного громадянина нашої держави на самостійне розпорядження власними земельними активами. Стара система була не в змозі задовольнити потреби українців у цьому плані і приносила державі багато збитків, тому введення нової стало вирішенням багатьох суперечливих моментів. Дізнатися більше про можливості електронних земельних торгів можна за посиланням https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/auktsion-zemli-u-lvovi-yak-vzyaty-uchast-na-prozorroprodazhi/.

Як можна взяти участь у земельних торгах на майданчику ТОВ УУБ

Як вже було зазначено вище, введення онлайн аукціонів для продажу землі стало вимушеним на кроком, адже державні торги закритого типу досить часто порушували законодавство. Звичайні українці не мали доступу до них, а землі подавалися за безцінь громадянам інших країн. Щоб змінити ситуацію Президентом України було прийнято рішення про відміну мораторію на продаж земельних ділянок, який стосується також і паїв. 

Таке нововведення іде принесло багато мільйонні доходи та унеможливило застосування корупційних схем. Тепер кожен громадянин України може продати, придбати або орендувати с/г угіддя на вигідних умовах. Щоб прийняти участь у торгах, необхідно пройти реєстрацію на сайті Української Універсальної Біржі після чого перед вами відкривається безмежна кількість земельних лотів.  Процедура торгів проводиться офіційно, оскільки УУБ має всі необхідні ліцензії. Ви можете подавати свої заявки до лотів у будь-який зручний для вас час і з будь-якого регіону.