Будинок, що ловить сонячне світло

Архітектура нового житлового комплексу від Арно Матіса – унікальний симбіоз сучасних технологій та натурального матеріалу, які створюють неповторну симфонію та гармонійно доповнюють ландшафт.

Нові багатоповерхові апартаменти від архітектурного бюро Арно Матіса розташувалися у Ванкувері, Канада. Будова має незвичайну архітектуру та унікальну інженерну конструкцію-Apertures (прорізи), які дозволяють приміщенням максимально “ловити” сонячне світло або діяти як ширма, яка захищає від надлишку сонячних променів. Цьому сприяє композиційне рішення будівлі, прорізи з південного боку глибші — це забезпечує додаткове затемнення внутрішніх приміщень, і з північної вони відкриті, що дозволяє сонцю повністю висвітлювати комфортні апартаменти.
Екстер’єр будівлі виконаний зі скла та червоного дерева, методика облицювання фасаду є передовою і більше ніде не використовувалася. Для того щоб зберегти унікальний малюнок червоного дерева та його текстуру, архітектурне бюро придумало поміщати шпон між двома шарами скла, що забезпечує не тільки привабливий зовнішній вигляд, але й довговічність фасадного оздоблення.
Ламані геометричні лінії композиції будівлі виступають ненав’язливим оммажем архітектурної моди середини минулого століття, а використання натуральних матеріалів сприяє тому, що комплекс гармонійно вписується в навколишній ландшафт.

Світло як головний змістоутворюючий елемент композиції будівлі є візитною карткою знаменитого архітектора Сверре Фен.