Надійний будинок із теплої кераміки

У чому відмінність «теплої кераміки» від керамічної цеглини?
свердління цегли

Словосполучення «тепла кераміка» є позначенням високотехнологічного штучного каменю, сировиною для виготовлення якого є глина. Цей матеріал відрізняється досить складною формою. Тепла кераміка застосовується для спорудження стін, перегородок та інших конструкцій, що захищають.

Розміри такого керамічного блоку перевищують габарити стандартної цегли в десять-п’ятнадцять разів. Можливе застосування великих керамічних блоків для спорудження стін зовні та всередині будівель, що несуть конструкцій різних споруд, висота яких може становити до п’яти поверхів. Крім того, блоки з порами використовують для заповнення каркасів споруд. Приватні будинки із теплої кераміки виходять дуже міцними. Їм властивий високий рівень теплової та звукової ізоляції, які стіни здатні «дихати». Це забезпечує сприятливий домашній мікроклімат.

Керамічні блоки роблять поризованими, вводячи до складу глини певні додаткові речовини, зокрема, тирсу. Під час випалу така сировина вигоряє, внаслідок чого виникають дрібні пори, які заповнюють повітря. Оскільки повітря є ефективним утеплювачем, це дозволяє підвищити рівень теплової ізоляції стін і забезпечити невелику вагу блоку, що володіє, проте, великими розмірами.

Властивості теплої кераміки
Завдяки великим розмірам блоків скорочується час будівництва стін, що дозволяє забезпечити економію часу на спорудження будь-якого об’єкту.
Знижена теплопровідність та великі габарити таких блоків усувають потребу у додатковому підвищенні рівня теплоізоляції стін.
Міцність таких блоків дозволяє їх використовувати для будівництва багатоповерхових об’єктів.
Висока звукова ізоляція.
Оскільки один великий блок здатний замінити кілька звичайних цеглин, завдяки незначній об’ємній вазі досягається зниження навантаження, яке зазнає фундаменту, це дозволяє знизити витрати на облаштування останнього.
Блоки з’єднуються системою пазів та гребенів, що дозволяє укладати їх з наявністю виключно горизонтальних швів. Внаслідок цього знижуються витрати розчину для кладки та зменшуються містки холоду.
Точність геометрії блоків гарантує рівність укладання стін, тому відсутня необхідність вирівнювання поверхні перед тим, як обробити її.

Особливості кераміки
Хоча тепла кераміка є блоками, здебільшого мають подібний зовнішній вигляд, деякі параметри їх можуть бути різними, наприклад, міцність, морозостійкість, склад (спеціальні добавки, що забезпечують пористість).

Завдяки закладанню в пори цегли мінеральної вати, тепла кераміка має менший показник теплопровідності. Такі керамічні блоки виготовляють шліфованими, тому для спорудження стін з них застосовують спеціальний склад, що клеїть. В цьому випадку товщина шва знижується до 1-3 міліметрів і виключаються містки холоду.

Блок, що має ширину 38 см, порівняно з більш широкими блоками, підвищує внутрішню площу будівлі, зменшуючи товщину стін.

Оскільки тепла кераміка має низьку теплопровідність, вона покращує температурний режим усередині будівель. Ці блоки у потрібний момент віддають сконцентровану в них енергію, підвищуючи рівень збереження теплоти.

Крім того, тепла кераміка є екологічним матеріалом, який оптимізує вологість у приміщеннях та забезпечує вихід надлишків вологи у зовнішнє середовище із будівлі. У разі надмірної сухості повітря цей матеріал забезпечує внутрішнє проникнення вологи, завдяки чому покращується внутрішній мікроклімат.